Spaparts Nordic AB

Så fungerar O-care - och därför ska du använda det

Man har länge försökt minska mängden kemikalier som behövs i pool och spabad. Dels genom att tillverka fabriksnya pooler och spabad med ny teknik, och dels genom att skapa nya produkter som minskar behovet av de kemikalier som behövs för att vattnet ska vara badvänligt. Vissa spafabrikat lämnar igen garanti på spabadets skal, nackkuddar och lock om triklor används på fel sett. 

I denna artikel pratar vi om produkten O-care, som är ett smart och miljövänligt alternativ för alla som vill använda mindre kemikalier i sitt spabad (vanligast) swimspa eller pool utan att behöva köpa ny hårdvara.

Vad är O-care?

O-care är en produkt för ditt spabad som innehåller mineraler och salter, som gör att du kan minska den mängd kemikalier som krävs för att vattnet ska vara säkert att bada i. Sammantaget kan du minska den mängd klor som krävs i ditt spabad med upp till 78%.  

Fördelar med O-care

Mindre slitage på ditt spabad

O-Care skyddar spabadets, nackkuddar, spalock, pumpar, sensorer och rörsystem, vilket medför att spabadet fungerar mer effektivt. Viktigt att du har koll på PH värdet. När PH värdet är rätt och doseringen av O-care tillsammans med klor blir vattnet mjukt och inte aggressivt. Vanligt fel att man har för lågt PH värde och ”höftar” till med klor. Resultatet blir ett aggressivt vatten vilket sliter väldigt på delarna vi beskriver ovan.

Mindre behov av ohälsosamma kemikalier

Kemikalier såsom klor och brom är inte ohälsosamma om de används på rätt sätt, men det är samtidigt en bra idé att minska klor- och bromanvändningen. Detta då klor och brom trots allt är starka kemikalier som bland annat kan leda till ögon- och hudirritation. Använder du brom på traditionellt sett måste du chock klorera var 14e dag eftersom brom inte tar bort alla föroreningar i ditt spavatten.

Det faktum att O-care minskar behovet av klor och brom medför alltså att du slipper använda starka kemikalier i ditt spabad eller din pool.

Produkten luktar inte

Då O-care består av mineraler och salter ger de din hud en mjuk känsla. Utöver det luktar du inte klor när du har badat. Du behöver inte ens duscha av dig kemikalier såsom klor eller brom när du badat klart, när du använder dig av O-care. Vill du veta mer kontakta oss.

O-care räcker länge

O-care räcker i mellan 3 och 5 månader beroende på hur stort spabad du har. Värt att tänka på är även att priset för O-care blir än mindre med tanke på att du inte längre behöver lika mycket klor eller brom i ditt spabad.

Kostnadsfri app finns tillgänglig

Om du väljer att använda dig av O-care är det en bra idé att ladda ner den app som O-Care erbjuder, som finns tillgänglig för såväl iOS (iPhone) som Android (Samsung m.fl.). Med hjälp av appen kommer du bland annat lära dig hur du använder produkten samt i vilken frekvens du ska tillsätta produkten i vattnet.

Du ansvarar för spakemin

Även om O-care är en populär och effektiv produkt måste du balansera ditt vatten på ett korrekt sätt för att O-care ska kunna göra sitt jobb. Med andra ord är det viktigt att vattnet i ditt spabad har rätt pH-värde, klormängd och alkalinitet för att du ska ge O-care de bästa förutsättningarna för att fungera idealt.

Bildskugga